februarie 15, 2018 generator rezidential profmag

Ce tip de generator am nevoie? Cum stabilesc puterea generatorului?

Stii deja ca un generator de curent electric este solutia de care ai nevoie pentru a scapa de neplacerile intreruperilor de curent, dar nu stii de ce putere ai nevoie, sa fie stationar sau portabil? Atunci te invitam sa afli cateva informatii utile astfel incat sa poti Alege ca un profesionist!
Daca in articolul precedent ti-am prezentat informatii despre ce este un generator si cum functioneaza, acum e momentul sa afli mai multe despre alegerea acestuia.
Pentru estimarea corecta a puterii generatorului, trebuie sa ai in vedere ca poti alimenta toti consumatorii sau doar o anumita parte a acestora pe care ii consideri indispensabili (consumatori vitali). In al doilea caz, ideal ar fi sa existe un circuit separat care sa alimenteze consumatorii vitali. De asemenea, trebuie tinut cont de faptul ca anumiti consumatori (pompa electrica, aparat aer conditionat, etc) au nevoie de un curent de pornire mai mare dacat cel necesar in regimul normal de functionare. Astfel, pentru determinarea exacta a puterii necesare ne puteti contacta sau cere sfatul unui electrician autorizat.
Stii deja ca puterea echipamentelor electrice se masoara in Kilowati (KW), dar in cazul generatoarelor de curent electric unitatea de masura pentru puterea acestora este KiloVoltAmperul (KVA). Relatia intre aceste unitati de masura este: P(KVA) = P(KW)/ 0.8.
Daca ai stabilit deja puterea de care ai nevoie, vrem sa stii ca in oferta noastra, se regasesc generatoare cu puteri incepand de la 3 pana la 1500 KVA.
In functie de tipul de aplicatie pentru care se utilizeaza generatoarele pot fi:
► portabile cu puteri de la 3 la 10 kva
► stationare cu puteri de la 10 la 1500 kva

generator camping

Generatoarele de curent portabile sunt folosite in general in lucrarile de constructii pentru alimentarea diferitelor echipamente utilizate pe santier. De asemenea, acestea pot avea si destinatie casnica, asta daca iti place sa calatoresti prin tara cu rulota sau sa campezi cu cortul, atunci un generator portabil te-ar ajuta in aceste situatii. Insa, daca nu intentionezi sa il folosesti in astfel de cazuri, atunci poti opta pentru un generator stationar.
Generatoarele portabile nu se vor utiliza in spatii inchise datorita riscului de intoxicare cu monoxid de carbon CO. Trebuie stiut ca majoritatea generatoarele portabile nu au in dotare AVR (Automatic Voltage Regulation) reglajul automat al tensiunii – motiv pentru care pot distruge echipamente sensibile la fluctuatii de tensiune – aparate de aer conditionat, calculatoare, televizoare, etc.

generator rezidential stationar

Generatoarele de curent stationare sunt mult mai sigure si se pot utiliza atat ca sursa de rezerva la reteaua conventionala dar si pentru functionare continua, in zonele unde nu exista o conexiune la reteaua electrica. In primul caz generatorul va porni automat in cazul unei intereruperi de curent si va functiona pana la restabilirea acesteia. In cel de-al doilea caz, vei avea nevoie de un generator fiabil, de calitate superioara care sa poata functiona non-stop. In alegerea acestei optiuni, trebuie sa tii cont de faptul ca si costurile vor fi pe masura (in special cu consumul de combustibil), iar curentul rezultat va fi destul de scump. In alegerea generatorului stationar, trebuie avut in vedere si locul de montaj. Daca se monteaza la exteriorul cladirii acesta se va alege cu carcasa pentru protectie la intemperii dar si pentru reducerea nivelului de zgomot. Daca se doreste montajul in interiorul cladirii se poate alege un generator fara carcasa dar trebuie avute in vedere costurile cu evacuarea gazelor arse dar si cu admisia/evacuarea de aer proaspat/viciat necesare pentru functionarea optima a generatorului.
Ca si domenii de utilizare, generatoarele pot fi folosite in aproape orice domeniu al economiei, astfel ca de-a lungul experientei noastre am livrat generatoare care alimenteaza: locuinte, cladiri de birouri, hoteluri, restaurante, complexe comerciale, depozite, fabrici, ferme agricole etc.
Speram ca informatiile oferite au fost utile si te invitam sa vizitezi site-ul nostru pentru a afla mai multe informatii sau trimite-ne solicitarile tale pe: comercial@profmag.ro sau la 0741.25.25.27. Urmareste-ne in continuare pentru a afla informatii utile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Solicita oferta